Werkzaamheden in het park

Sommige klussen kunnen wij zelf niet oppakken zoals het verbeteren van de paden zodat het water na een flinke regenbui beter wegloopt of de sloten baggeren. Gelukkig maar dat de Gemeente Alkmaar dat wel doet! Zij huren daar ook partijen in zoals Zwart.

Ingezonden door Karel Beentjes:

Baggerbedrijf Zwart uit Wervershoof is op 11 januari 2022 begonnen met het baggeren van de ringsloot van Park De Oude Kwekerij. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is in onze regio verantwoordelijk voor het peilbeheer en het schap heeft de baggeropdracht aan Zwart verstrekt.

Zwart heeft de klus afgerond voor 22 januari 2022.

Drie mannen van Zwart voeren het werk uit. Zij werken met een kleine bemande baggerschuit die zij de schuifboot noemen. Deze is met een kabel verbonden aan een kleine trekker die via een lier de boot voortbeweegt. De schuifboot schuift de bagger naar een plek waar Zwart een grijper heeft opgesteld. Deze schept de bagger in een container die op een vrachtauto staat. De container wordt geleegd in het gebied van “De Druppels” in Noord Scharwoude. Baggeren doet Zwart per sloot elke 15 jaar, maar als rond de sloot veel bomen staan, zoals bij ons park, moet het baggeren vaker geschieden.

Momenteel onderhandelt het Hoogheemraadschap met de Gemeente Alkmaar over het peilbeheer en dijkbeheer in Alkmaar. Alkmaar doet er nu al het dijkbeheer en het is de bedoeling dat Alkmaar ook het peilbeheer gaat doen binnen zijn eigen gemeentegrens.

Baggerbedrijf Zwart doet wat zijn motto is: “Laat Zwart maar schuiven.”

Ook Karel Beentjes heeft foto’s ingezonden:

Ook zijn de paden aangepakt en liggen er nu weer mooi bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *