Verslag Open Podium 7 augustus

En weer was het mooi weer tijdens het vijfde Open Podium in het theater De Oude Kwekerij. Zonnig, weinig wind. Helaas voor een aantal toeschouwers aan het eind toch te warm.

Petra van Rijn verving presentator Jos Res, die door een verwonding niet kon. Het Open Podium begon met het optreden van de Fruit Compagnie. Zij hebben uitbreiding gekregen van een saxofonist die de muzikale begeleiding versterkte. Dichter/zanger Felix Hoogenboom zong waarbij hij zich geïnspireerd wist door een aantal bezoeken aan Amsterdam.

Verrassend was het optreden van Demas, de vierkoppige band rond Peter Dekker. Peter Dekker heeft alle nummers van Demas geschreven. Zij speelden latin jazz en salsa, dromerige muziek op deze mooie middag. Vooral de nieuwe violiste bleek een aanwinst.

Tenslotte trad op het Elma Nijhuis Quartet, een bekende van het openluchttheater. Want het was al de vierde keer dat dit kwartet in het theater optrad. Zij brachten licht swingende jazz en composities van Nedley Elstak, waarbij Elma’s zang opvallend soepel klonk.

Tijdens en na de voorstelling konden de bezoekers bij Hans Kaspers en zijn vriend Dirk direct naast het theater een drankje drinken. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt.

Het laatste Open Podium van 2022 is op zondag 11 september van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Verslag Karel Beentjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *