Verslag open podium 14 april 2024 door Jaap Zwaag

Volop zon en een volle tribune , een geweldige start van het seizoen. 

Petra van Rijn kondigde stipt op tijd het eerste  optreden aan van het duo Jordana en Walter aan. Jordana zong nummers uit het klassieke jazz en soul repertoire geheel op haar eigen wijze met een prachtige dictie en begeleid door Walter op toetsen die kleurde met prachtige akkoorden. Hoogtepunt was haar uitvoering van Liefde van Later met een doodstil publiek.

Elena Jolie trad solo op en begeleidde zichzelf op de piano. De meeste nummers waren van haar eigen hand. Elena is geen doorsnee popzangeres. Haar klassieke zangopleiding gebruikt ze om zowel behoorlijk hoog als laag te zingen. Elena, 20 jaar, staat aan het begin van haar zangcarrière en componeert ook prachtige begeleidingslijnen op de toetsen.

Folkust het duo van Herman Evers en Els Gielis brachten liederen uit de rijke Amerikaanse en Ierse folkmuziek. Ze zijn enorm op elkaar ingespeeld. Herman ondersteunt Els op zijn gitaar en zingt in de refreinen de tweede stem. Liederen over het harde bestaan van de mijnwerkers en de hoop op een betere toekomst waarbij een goed glas whisky er altijd ingaat.

Het programma werd afgesloten met popkoor Atlantis onder de bezielende leiding van Klaas Kloppenburg. Zij brachten o.a. koorversies van de lp Abbey Road van de Beatles. Wat opviel was de dynamiek en de aandacht voor de subtiele aanwijzingen van de dirigent. En …de kledingkeuze en alles uit het hoofd.

Vele toeschouwers hebben na afloop nog nagenoten op het terras van het parkhuis van een seizoensopening van hoog niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *