Verslag Open Podium 10 juli

Op zondag 10 juli was alweer het vierde Open Podium van het seizoen in het Openluchttheater van Park De oude Kwekerij met een zeer gevuld programma. Om kwart voor twee zaten er zes toeschouwers op de stenen banken, maar gedurende de middag nam hun aantal steeds verder toe.


Jos Res presenteerde de middag met flair en kon om te beginnen de korte speech van Bartjan Freriks aankondigen. Hij noemde het ontstaan van het park en het werk van alle vrijwilligers, maar hij bracht vooral het herstel van het kunstwerk op de trappen van het amfitheater onder de aandacht

.
Als eerste artiesten traden Ellis Freijser en  haar broer Johan de Lange op met zelfgeschreven, Engelstalige liedjes. Ellis speelde gitaar, Johan begeleidde op basgitaar het aanstekelijke optreden. De country-achtige liedjes waren zonder uitzondering opgewekt, hoewel het thema ‘ongelukkige liefde’ niet werd geschuwd.


Het duo werd opgevolgd door de band Blue Coat, die jazzy versies bracht van bekende en minder bekende popsongs. Zo zong de zangeres een vertaling van Perfect Day van Lou Reed (‘Dit is de mooiste dag’) en onder meer interpretaties van Fragile van Sting en Sunny Afternoon van The Kinks. Dit alles met duidelijk plezier in de middag en de muziek. Na hun optreden was er gelegenheid een drankje te kopen bij barkeeper Hans Kaspers, die een tafel terzijde van het theater had ingericht.


Daarna was het podium voor Small Affairs van Ed Braakman met zang en gitaar, Erik Braakman op bas en met zang Liesbeth Haringsma en Simone Peper. Een echte buurtband, de leden wonen allemaal dicht bij het park. Small Affairs speelde covers van wat minder algemeen bekende popsongs waaronder een nummer van Paolo Nutini. Dit viel ook goed in de smaak bij het publiek, dat bleef groeien en groeien.


Tenslotte was het tijd voor Popkoor Spot On onder leiding van dirigent Brenda Stolk.
Het koor was vijftig tot zestig man en vrouw sterk, en had een vierkoppige band meegenomen. Ze maakten indruk met hun meerstemmige popsongs, waaronder werk van Elton John. De dirigent bespeelde ook het publiek met een uitnodiging om mee te bewegen en soms mee te zingen, en het eind van het optreden was het nog niet het eind en ook daarna kwam nog een toegift, wat zeer gewaardeerd werd door het groete publiek. De treden van het theater zaten vol, en tegen de palissade bovenin stonden ook belangstellenden. Ook achter het koor zaten nog mensen te  kijken.


Na het finale applaus bleven er nog velen napraten en van de sfeer genieten. Kortom, het was weer een geslaagde aflevering van een Open Podium in De oude Kwekerij.

Petra van Rijn

Korte Impressie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *