Terugblik Open Podium 10 april 2022

Wat hadden we weer mooie optredens en veel publiek! Tot de volgende keer!

Ingezonden stuk van de organisatoren:

Eerste Open Podium zonnig en stralend

verslag: Karel Beentjes.

Op 10 april is het eerste Open Podium in het openluchttheater De Oude Kwekerij. Na twee jaar overslaan vanwege Corona begint het weer. Zonnig stralend weer begeleidt de optredens en er is lekker veel publiek met 75 belangstellenden.

De bezoekers krijgen koffie en thee met een paaseitje van barman Hans Kaspers om zo samen te vieren dat het weer kan. Karel Beentjes vervangt de zieke voorzitter van de parkvereniging en opent het seizoen. Een tegenvaller: de band Yes Friends zegt af omdat een aantal leden het te koud vindt. Dat blijkt achteraf niet terecht.

Dichteres Petra van Rijn en Jaap Zwaag op de contrabas openen het Open Podium. Een hele bijzondere combinatie die in het theater volledig tot zijn recht komt. Vooral het gedicht Dwaze Dichter maakt indruk op het publiek.

Na haar optreden presenteert Petra verder het programma en kondigt het trio Folkust aan. Zangeres Els Gielis, violist Jeroen van Dijk en Herman Evers op gitaar en banjo lekkere muziek: popfolk, Americana, en country , waaronder “Spanish Boots of Spanish Leather” van Bob Dylan.

Het derde optreden is van vader Dik Gerrits met zijn zoon Michael. In korte intieme schetsjes vertellen ze over hun onderlinge relatie en jeugdherinneringen en wisselen dit af met liedjes, waaronder de lange Ierse ballade die Michael zingt.

De werkgroep heeft in het begin alle optredende artiesten benaderd en voorgesteld om het programma te besluiten met een gezamenlijke jamsessie. Op verzoek van het publiek draagt Petra eerst nog een keer haar gedicht Dwaze Dichter voor zodat de muzikanten kunnen overleggen.

Dit leidt tot een uniek optreden met Els Gielis zang, Jaap Zwaag contrabas, Herman Evers gitaar, en Michel Gerrits zang en gitaar, met onder meer de klassiekers “Ain’t No Sunshine” en “the Wild Rover”. Het Open Podium sluiten zij samen met het publiek af met het parklied van De Oude Kwekerij. Het volgende Open Podium is op zondag 8 mei om 14.00 uur.

Wat een mooie middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *