Stekken gezocht!

We hebben voor op de theaterheuvel in het park nog behoefte aan (stekken van) Herfstasters en andere planten die in nazomer en/of de herfst bloeien zoals Rudbeckia (zie afbeelding), Koninginnekruid, Herfstanemoon, etc.

Stekken en planten kunnen worden afgegeven in het park op vrijdagochtend: dan zijn er altijd vrijwilligers aan het werk. Ook kunnen planten achter het parkhuis worden gezet: dan vinden wij ze wel.

Namens het park bedankt!
Nicolien van der Fluit ????️ (06-2032 1722)

Één reactie op “Stekken gezocht!”

 1. Beste stekken zoeker:
  Tip: er zijn 2 bloemen winkels in Alkmaar en één in Egmond aan de Hoef die hun uitgebloeide of verlopen plantjes willen ‘vergeven’, niet helemaal ‘om-niet’ maar voor een heel mooi prijsje: Ik plantte er veel aan in het openbaar groen maar heb niet altijd tijd om ze op te halen: want ik moet ze ook herplanten. (regelen met de gemeente ed. . )
  Ik kan en wil:
  De stekkenzoeker tippen welke winkels dat zijn (liever niet hier)
  bel me maar : 0626106447. Ik heb over 2019 en 2020 heemplantzaden (bulk) verzameld allemaal nativ, rodelijst en meer (ook gekregen uit particuliere tuinen) Die zijn voor bio-diversiti en aanvulling op wat is (mijn stokpaard) in principe zijn het mengsels met enkele soorten en een zakje of pakje is voor een aantal meters of 3 boomspiegels ongeveer. Die mogen ook gewoon in de straat bij een liefhebber of in een tuin: dat maakt mij niet uit. Van 072 groen heb ik groen licht gekregen om zoveel (ik kan dat niet alleen) mogelijk: reeds bestaande of beplantte boomspiegels te mogen inzaaien of bijzaaien. Daar mogen jullie als er belang bij is (de arena?) ophalen of ik kom een deel brengen. (Hortus assorti) Het is van common-grounds, het gaat weer naar common-grounds, het is met liefde verzameld (zaadteelt) komt uit de Kennermerduinen/Lelystadse zeeklei en Wageningse rivierafslib-gronden. mengsel Kennermerduinen zijn het geschikst denk ik het is vrij zanderig (ideaal) bij jullie. Eén voorwaarde is wel dat als daar ruimte voor is ik weer iets anders verspreid: als jullie dat ook kunnen ontvangen, doorgeven en. . so weiter (de groene Oase en de kinderboerderij Oosterhout doen ook mee)
  groene groet: Jannemarie
  goed bezig hier op de stadkwekerij wat is deze site prachtig,. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *