Optredens bekend van het Open Podium van 12 juni 2022

Op zondagmiddag 12 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur is het derde Open Podium van dit seizoen in openluchttheater De Oude Kwekerij aan de Jan van Scorelkade in Alkmaar. Dit Open Podium staat geheel in het teken van zang.

Het programma begint met Kees Kuiper. Hij zingt Franse chansons en begeleidt zichzelf op gitaar.

Als tweede treedt op Tessa Balder, begeleid door haar oom op gitaar. Tessa heeft in augustus een liedjesprogramma en voor haar is het Open Podium een try-out. Tessa’s repertoire varieert van Bonnie Raitt, Anouk, Alanis Morissette tot Don Mclean.

Tenslotte is er alle ruimte voor Alkmaars talent. Met vier optredens besluiten zij de middag. De volgende Alkmaarse talenten treden met zang op: het duo Sam Renooij met gitaar & Nina de Vrijer, Willemijn Silver, Bridget Blonk en tenslotte Jip Berlijn.

Petra van Rijn presenteert. De Villa, de kantine van het park, is open tijdens en na het Open Podium. Bij slecht weer is het programma in een tent of in de Villa. Bij erg warm weer op een plek in de schaduw. Verdere informatie bij Petra van Rijn, 072-5154242, petravanrijnalkmaar@live.nl.

(Foto is aangeleverd door Tessa Balder)

27 juni 2022: Intussen is er ook een terugblik geschreven:

Op 12 juni is het derde Open Podium in Park De Oude Kwekerij. Een feest is de beste omschrijving ervoor. Prima weer. Inspirerende artiesten en een volle bak in het theater, maken het tot een bijzondere middag. Petra van Rijn presenteert. Zij bedankt vooraf de groenploeg van het park. Zij hebben de schade aan de tegels hersteld en het theater ligt er pico bij.

Chansonnier Kees Kuiper opent. Hij begeleidt zich op gitaar en zingt ingetogen chansons van Jacques Dutronc, Georges Brassens en Charles Aznavour.

Tessa Balder treedt op, begeleid door haar oom op gitaar.. Zij zingt Engelse ballades van Bonnie Raid, Alanis Morisette en Don Mc.Lean. Het is haar debuut. Van debutantenkoorts heeft ze weinig last. Met vaste stem en zuiver zingt ze haar nummers.

Drie Alkmaarse talenten besluiten de middag.

Jip Berlijn begeleidt zichzelf op keyboards en zingt eigen Nederlandse liedjes, over hoe je opgroeit, het oude Canadaplein met badmeester Bul van het Overdekte en de patatkraam van Jan Blauw, en hoe onhandig zij was naar haar vriendje toe die even onhandig bleek te zijn.

Nina de Vrijer, begeleid door Sam Renooy, zingt zacht en ontroerend jazzy ballads.

Het programma wordt besloten door Yander van der Wurff. Hij won eerder de wedstrijd Alkmaars talent. Hij zingt met stevige vaste stem Engelstalige nummers, o.a. van Adele.

Na afloop is voor het eerst de Villa open, waar het publiek op het terras van een drankje kan genieten.

Karel Beentjes

foto’s van Ginny Heijl

https://photos.app.goo.gl/eC9rAtR9hZCLG4CQ7

eerste twee foto’s Yander van der Wurff

tweede en derde foto Nina de Vrijer en Sam Renooy

vijfde foto Tessa Balder en haar oom

zesde en zevende foto Kees Kuiper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *