Open Podium 9 juli

Verslag Open Podium De Oude Kwekerij 9 juli

door Karel Beentjes

Voor onze werkgroep een heel gepuzzel. Broeierig zeer warm weer met kans op buien. Wat doen we? We kiezen ervoor het theater onder de bomen bij het Parkhuis door te laten gaan. Een terechte keuze. Het blijft droog tot na het Open Podium.

De optredens zijn hartverwarmend en passen mooi binnen ons Open Podium. De eerste optreder is de band Giepser: muzikanten met een eigen jazzstijl. Zij spelen op bas, cello, drum en saxofoon. Eigen composities. Verrassend.

Als tweede treedt op zangeres Ellis Freijser met country en evergreens. Met haar treedt een groot deel van haar familie op. Zij spelen cajón, slaggitaar, keyboard,en twee rock’n roll dansers swingen erop los.

De volgende act is de Alkmaars/Heiloose band de Fruit Compagnie, met een mengeling van kleinkunst en geïmproviseerde muziek. Vooral de speelse romantische liedjes vallen zeer in de smaak.

Het Open Podium besluit met een optreden van het eigen Kwekerijkoor met dirigente Damaris Kort. Het negenkoppig koor zingt wereldmuziek en canons en begeleidt zichzelf op viool, blokfluit en trommel.

Na het Open Podium is er een extra optreden verzorgd door het Italiaans kinderkoor Coro Voci Bianche Colli Florentini. Het koor zingt zuiver en licht meerstemmige filmmuziek en besluit met een kraker van de Beach Boys. Een ontroerend besluit van een mooie middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *