Open Podium 14 mei

Op zondag 14 mei presenteert het Open Podium van park De Oude Kwekerij een zeer divers programma met artiesten uit allerlei richtingen. Om 14.00 uur opent chansonnier Kees Kuiper de middag met bekende en minder bekende chansons en zelfgeschreven Franse liedjes. Met zijn warme stem en gitaarspel creëert hij onafhankelijk van de weergoden een zuidelijk sfeer in het amfitheater.


Dan is het podium voor het Elma Nijhuis Quartet, een gezelschap ervaren jazzmusici die met een lichte toets een keur aan ballads en songs voor het voetlicht brengen.


De middag wordt afgesloten door het duo Thunder Burt 2, bestaand uit Bert Claasen en Bert van Baar. Zij spelen nummers van Bob Dylan en brengen daarmee een waardige hommage aan de bijna legendarische zanger en dichter.


Het amfitheater in De Oude Kwekerij biedt plaats aan zo’n tweehonderd toeschouwers. De toegang is gratis, een kleine eigen bijdrage is welkom. Het park ligt aan de Jan van Scorelkade 6, en is tijdelijk slechts toegankelijk via de Beethovensingel en de Chopinstraat. Het park is verboden voor honden.

Verslag van Petra van Rijn:
Chansons, jazz en Dylan

Bij (bijna) ideaal weer werd op Moederdag 14 mei het tweede Open Podium van het seizoen gepresenteerd door Petra van Rijn. Al vroeg waren artiesten in de weer met microfoons, versterkers en snoeren, waarbij ook oude bekenden werden begroet en nieuwe contacten gelegd.

De eerste artiest van de middag was Kees Kuiper, die chansons en eigen Franse liedjes ten gehore bracht. Eerst zonder, toen met microfoon omdat het toch niet voor iedereen op de trappen goed te horen was. Bekend en minder bekend werk passeerde de revue, alles uit het hoofd met slechts af en toe een kleine hapering, in een eigen interpretatie die maakte dat oude melodieën weer nieuw klonken.

Na het welverdiende applaus was het podium voor het Elma Nijhuis Quartet, dat behalve uit Elma bestaat uit Jaap op bas, Don op drums en Philip op gitaar. Zoals al eerder gaf het kwartet een swingend optreden van soft jazz en dromerige ballads in een zomerse sfeer, waarbij opviel hoe de keuze van het repertoire aansloot bij de sfeer van de middag. Ook voor hen applaus en bloemen na hun mooie optreden.

Het Open Podium werd spectaculair afgesloten door het duo Thunderburt, bestaand uit Bert Claasen op elektrische gitaar en Bert van Baar met gitaar, zang en mondharmonica. Zij brachten een deel van hun Bob Dylanprogramma, waar mee ze optreden op allerlei plekken in de regio. Met de intonatie van de ster zelf, maar weer net even anders, zullen veel songs het publiek bekend in de oren geklonken hebben. Ook voor Thunderburt waren er rozen en applaus.

Al met al was het weer een mooi Open Podium, dat ondanks of dankzij Moederdag zeker goed bezocht en gewaardeerd werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *