Open Podium 13 augustus

In het Openluchttheater van Park De Oude Kwekerij wordt op zondag 13 augustus weer een Open Podium georganiseerd van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het eerste optreden van de middag is door Renate Spierdijk, die eigen poëtische teksten zingt met muzikale begeleiding.


De volgende act is het zangduo Folkust. Herman Evers en Els Gielis brengen country- en folksongs, traditionals en eigen nummers met veel enthousiasme, zoals zij al eerder deden bij het open Podium.


Hierna treedt verhalenverteller Dik Gerrits naar voren met verhalen die altijd weer weten te raken.


Tenslotte is het podium voor de Paranoid Creeps, een zangduo dat melodieuze covers zingt en speelt van Radiohead.


De toegang is gratis, een kleine bijdrage is welkom. De Oude Kwekerij ligt aan de Jan van Scorelkade 6 en is verboden voor honden.

Verslag Open Podium 13 augustus 2023

Zoals meestal bij het Open Podium was er aanvankelijk weinig publiek, maar al gauw druppelden de toeschouwers binnen, tot er zo’n kleine 80 mensen op de trappen van het amfitheater zaten om deel te nemen aan weer een mooie middag.
Als eerste trad Renate Spierdijk op met eigen, poëtische teksten over persoonlijke dingen. Zij begeleidde zichzelf op gitaar, later maakte zij gebruik van een geluidsbestand. Een prachtig begin van de middag.
De volgende act was het zangduo Folkust, bestaand uit Els Gielissen met zang en Herman Evers op gitaar en banjo. Zij brachten minder bekende Amerikaanse folksongs, onder andere uit de tijd van de slavernij. De zangeres haalde de emotie uit haar tenen in een mooi en indrukwekkend optreden.
Hierna was het podium voor de verhalenverteller Dik Gerrits. Hij wist het publiek te boeien met persoonlijke verhalen over de geschiedenis van Indonesië en de Indische mensen die naar Nederland kwamen. Ook zijn jeugd in Schoorl kwam aan bod. Het publiek hing aan zijn lippen door zijn levendige manier van vertellen.
Als laatsten traden de Paranoid Creeps op met hun loepzuiver gezongen covers van Radiohead. Alles klopte met elkaar, de zang van Marnix, de gitaar van Steven, een pure harmonie van klanken. Zo kwam er weer een eind aan een middag van louter hoogtepunten, waar velen van konden genieten.

Petra van Rijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *