Open Podium 11 juni

Op 11 juni, de tweede zondag van de maand, is er na het jubileumfeest van de parkvereniging weer een Open Podium in het amfitheater van De Oude Kwekerij.

Om 14.00 uur beginnen de jongens en/of meisjes van Alkmaars talent met de voorstelling. Zij treden op met hun nieuw ingestudeerde acts om zo podiumervaring op te doen en te laten zien wat zij geleerd hebben. Het is een verrassing wat zij precies gaan brengen, maar het is zeker dat het een boeiend geheel zal zijn.

Hierna is het podium voor de theatergroep Panade. Panade bestaat uit drie vrouwen die theater brengen voor volwassenen met hier en daar een pikant randje. Dit echter verpakt in lichtvoetigheid, die ze nadrukkelijk echter geen cabaret willen noemen.

Het Open Podium wordt vervolgd door het duo De CaKe, een muzikaal duo volgens oud-Hollands recept: een  zangeres – Tessa Balder-Carper – en een   gitarist – Kees Wagemaker. Zij combineren eigen poĆ«tische teksten met samenzang.

Rond 16.00 is het Open Podium afgelopen. De parkvilla is open voor een drankje. Bij regen wordt er een tent opgezet of wordt er verplaatst naar de Parkvilla. Het belooft weer een gevarieerde middag te worden!

Foto:aangeleverd De CaKe

Verslag van Petra van Rijn:

Vanwege de hitte werd het Open Podium verplaatst naar een plek in de schaduw van de grote bomen bij de Parkvilla. Daar werden ruim vijftig stoelen omheen geplaatst, die in de loop van de middag allemaal bezet waren.

Petra van Rijn kondigde Larissa aan van Alkmaars Talent, en zij presenteerde het optreden van de Alkmaarse Talenten die sinds 2021 begeleid worden in het vormen van hun artistieke mogelijkheden.

Bridget kwam als eerste en zong loepzuiver Son of a preacherman en nog twee songs.

Zij werd opgevolgd door Sam, die zingend met gitaar eigen liedjes bracht en een Bob Dylancover. Ook zong hij een duet met Nina, die daarna solo een paar nummers zong. We gaan van ze horen!

Hierna waren de drie meiden van Theatergroep Panade aan de beurt, die een aantal absurdistische scenes speelden en allerlei situaties op de hak namen, zichzelf daarbij niet ontziend. Een lijn door de hele voorstelling was de oorzaak en de behandeling van hysterie vroeger en nu, met een daverend slot. Ook van hun gaan we nog meer horen, ze zijn alledrie begonnen aan een toneelopleiding op verschillende plekken.

Tenslotte trad zangduo De CaKe aan, Tessa Balder-Carper met zang en Kees Wagenaar met gitaar en zang. Zij zongen en speelden een mengeling van Nederlandse, door Kees geschreven liedjes en Engelse covers (o.a. Both sides now), die allemaal heel goed ontvangen werden door het publiek. Aan het eind speelden ze nog een toegift, en zo kwam het Open Podium van juni tot een eind. Na afloop bleven veel mensen nog wat napraten onder het genot van de drankjes waar Hans voor zorgde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *