Natuurwerkdag Park de Oude Kwekerij op zaterdag 9 november 2019

Op zaterdag 9 november organiseren we weer een Natuurwerkdag in het park. Deze dag zal helemaal in het teken staan van de herfst en de voorbereiding op de winter die komen gaat. Dat betekent dat er weer bollen de grond in gaan en ook dat er veel gesnoeid en opgeruimd gaat worden in het park. Snoeien zal vooral gericht zijn op de grote overhangende takken boven de parksloot: die takken nemen veel licht weg en dat is niet gunstig voor het leven in de sloot. Verder kunnen we zeker hulp gebruiken bij het verwijderen van takken, stenen en ander afval uit de parksloot. Uit de poel kan het teveel aan waterplanten worden weggehaald en ook kunnen we een zwengelpomp plaatsen waarmee slootwater in de poel kan worden gepompt. Vorig jaar zijn we gestart met het geschikter maken van de theaterheuvel voor vlinders en wilde bijen. Een paar stukken van de theaterheuvel zijn vorige herfst en dit voorjaar helemaal kaal gemaakt om ruimte te maken voor vaste bloeiende planten en om een bloemenmengsel speciaal voor vlinders en bijen te kunnen inzaaien. Deze zomer hebben we daar de prachtige resultaten van gezien, en we gaan stap voor stap verder. Ook dit jaar zoeken we dus mensen die niet bang zijn voor een beetje spierpijn na een paar uur gras en onkruid verwijderen op de best wel steile theaterheuvel… Behalve het kaal maken van de grond, kunnen ook wat vaste planten worden verzet naar het volgende deel van de heuvel, want sommige soorten groeien werkelijk als kool. We hopen ook op aanvoer van nieuwe planten, dus wie thuis nog vaste bloeiende tuinplanten over heeft of pollen kan uitsteken: heel erg graag! Ook uitgebloeide Lavendel- of Tijmplanten in potten die je niet wilt bewaren in de winter: wij zijn er blij mee!

Zoals altijd begint de Natuurwerkdag op zaterdag 9 november om 9.30 uur met koffie en thee. We bespreken dan wie welke klus op zich gaat nemen, en het echte werk start rond 10 uur. Ook wordt ‘s ochtends gevraagd wie wil blijven lunchen en daarna worden broodjes, beleg en drinken gehaald. Lunch is van 12 tot 13 uur en daarna werken we nog tot 14.30 uur. Half uurtje opruimen en dan weer voldaan naar huis.

Iedereen is welkom en iedereen kan meedoen. Wil je kinderen meenemen: helemaal goed! Je kunt je in het zweet werken of een kop koffie komen drinken en gezellig rondkijken. Afwassen en broodjes smeren: overal zijn handen nodig. Voor de voorbereiding van de werkzaamheden is het handig als je je aanmeldt, maar als je daar niet aan toe komt is het niet erg.

Vragen of ideeën? Bel: Teun Jansen (06 3006 6259) of Nicolien van der Fluit (06 2032 1722).

Aanmelden kan bij Walter Wildöer (wildo010@planet.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *