Natuurlijk Spelen

Natuurlijk Spelen

Door het Corona-virus en de schoolsluiting die daarvan in het voorjaar van 2020 het gevolg was, hebben we dit jaar enorm veel kinderen te spelen gehad in het park. Corona is een ramp, maar wat fijn dat we als Park letterlijk en figuurlijk wat lucht hebben kunnen geven aan kinderen en gezinnen!

Vooral de Waterspeelplaats was voortdurend in gebruik en de kinderen hebben heel wat water door de waterpomp laten stromen. Maar ook het speelzand werd heel goed gebruikt: meerdere kubieke meters zand zijn letterlijk weggespeeld!

Om het wegstromen van zand richting waterplas zo veel mogelijk tegen te gaan, zijn deze zomer boomstammetjes aangebracht in de ruimte onder de boomstam die op de grens ligt van de zandkuil en waterplas. Daarmee is het wegspoelen van het zand enorm verminderd. En Stadswerk zal binnenkort extra speelzand naar de speelplekken laten brengen.

Omdat het spelen in het park een succes is en veel kinderen ook gewapend met emmers en visnetjes naar het park kwamen, is in november een deel van de slootoever bij Natuurlijk Spelen afgegraven. Daardoor is een ondiepe zone ontstaan, waar kinderen In 2021 daar naar hartenlust kikkers kunnen vangen (en weer terugzetten).  

Een deel van de afgegraven grond is trouwens gestort bij één van de speelheuveltjes.

  • Foto’s spelende kinderen bij de Waterspeelplek
  • Foto’s werkzaamheden voorkomen wegspoelen zand (boomstammetjesplaatsen)
  • Foto afgegraven slootoever
  • Foto gestorte grond bij speelheuvel met buis

Ga naar de Eetbare tuin en de Pluktuin

 

 

 

Één reactie op “Natuurlijk Spelen”

  1. Nou ik kan niet anders zeggen: een kleine Oase: wat een mooie ontwikkelingen.
    Fijn mensen. Gefeliciteerd ook.

    hartelijke groet jannemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *