Laatste Open Podium van 2022 & verslag

Op zondag 11 september sluit het Openluchttheater van park De oude Kwekerij het seizoen af met een gevarieerd Open Podium.


Als eerste treedt de Larense dichtgroep De Alpejagers op met het programma ‘Boem
Paukeslag,’ een ode aan de dichter Paul van Ostaijen. De Alpejagers bestaat uit vijf personen onder leiding van Gerard Beentjes.

Hierna is het podium voor zangeres Erna Res, met op gitaar en zang Guido Lamm. Zij brengen liedjes ‘die ertoe doen’ in hun eigen interpretatie.

Vervolgens treedt het orkest Gaida op. Zij spelen dansbare wereldmuziek met een eigen draai.

Tenslotte sluit Popkoor Atlantis onder leiding van dirigent Klaas Kloppenburg het Open Podium af. De middag begint om 14.00 uur en is rond 16.00 afgelopen.

Park De oude Kwekerij ligt aan de Jan van Scorelkade 6, achter molen De Eendracht aan de noordzijde van station Alkmaar. Honden zijn er niet toegestaan De toegang is gratis, wel wordt een kleine vrijwillige bijdrage gevraagd.

De parkvilla is geopend voor een drankje. Bij regen wordt uitgeweken naar een tent of naar de parkvilla. Voor verdere informatie: tel. 072-5154242

Afbeelding: eigen foto van Popkoor Atlantis

Verslag Open Podium 11 september 2022


Bij stralend weer was op 11 september alweer het laatste Open Podium van het jaar in park De oude Kwekerij met een gevarieerd programma. Als eerste kondigde presentator Jos Res de dichtgroep De Alpejagers aan die met BOEM PAUKESLAG een ode aan de Vlaamse dichter Paul van Ostaijen brachten. Zij wisten het publiek te boeien door de op papier grafisch aparte gedichten uit te voeren in een klankspel van menselijke stemmen. Velen kennen wel fragmenten als de Singer Slinger Naaimasjien, hier werden de volledige gedichten uitgevoerd, aangevuld met eigen werk van de diverse leden van het gezelschap dat onder leiding stond van Gerard Beentjes.


Zij werden opgevolgd door het duo Erna Res en Guido Lamm, beiden ervaren zangers van Nederlandstalig werk. Guido maakte een begin met Mens durf te leven, een  klassieker die in iedere uitvoering weer als nieuw is. Guido en Erna wisselden elkaar af met vaak ontroerende liedjes, waaronder werk van Karin Bloemen.


Toen was het de beurt aan het dansorkest Gaida, ooit begonnen als begeleidingsgroep van de gelijknamige volksdansgroep, maar nu een zelfstandig orkest. Gaida speelde aanstekelijke volksmuziek van de Balkan en Oost-Europa, met de tip vooral op de blazer te letten, die met een speciale techniek tegelijkertijd kon ademen en aanblazen.


Tenslotte was het podium voor Popkoor Atlantis, deze keer in een iets kleinere bezetting, onder leiding van dirigent Klaas Kloppenburg. Een mengeling van bekende en minder bekende popsongs klonk in het theater, meerstemmig getoonzet en gezongen met duidelijk plezier voor zangers, zangeressen en dirigent, en voor het publiek. Uiteindelijk werd het Open Podium en daarmee het seizoen 2022 afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Parklied. Het was weer een middag van hoogtepunten en diversiteit in De oude Kwekerij geweest.


Petra van Rijn.

Foto gemaakt door Ellen Loeffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *