Jaarverslag met een korte terugblik op de Open Podia van 2023

Ook in 2023 hadden we zes Open Podia, in april t/m september, één per maand. Ze verschilden onderling, maar hadden steeds een grote overeenkomst: enthousiaste optredens van echte amateurs. Ook het publiek, 50 á 80 per voorstelling,  wist het theater goed te vinden. Het weer is voor een openluchttheater van groot belang. Koud in april, goed in mei en augustus, en in juni, juli en september was het zo heet dat we het programma verplaatsten onder de bomen in de schaduw bij het Parkhuis. Om alle artiesten eer aan te doen geven we een opsomming van alle optredens.

Zanggroepen

De zeskoppige band Pearly Gate met akoestische covers uit de jaren 60 en 70,  het  Elma Nijhuis Quartet,speelde soft jazz. De band Giepser met eigen uitdagende muziek met invloeden uit klassiek, rock en jazz. Ons eigen Kwekerijkoor, dirigente Damaris Kort met bijzondere zang en met wereldmuziek. Een extraatje was in juli het optreden van een Italiaans kinderkoor.

Duo’s

Bram en Leo: zang, drums en accordeon met Hollandse meezingers. Thunderburt: Bert Claasen en Bert van Baar met een ode aan Bob Dylan. de Cake: Thessa Balder-Carper en Kees Wagenaar met covers en eigen composities. Zangduo Folklust: Ellis Gielissen zang, Herman Evers gitaar en banjo met minder bekende Amerikaanse folksongs. Paranoid Creeps, Marnix zang en Steven gitaar met loepzuivere covers van Radio Head. Tenslotte duo Charlie: zang, drums en gitaar met klassieke pop en einkele eigen nummers. 

Solozang

Gitarist en chansonnier Kees Kuiper zong Franse liedjes. Ook drie Alkmaarse talenten verzorgden een aantal optredens. Bridget zong loepzuiver drie klassieke songs, waaronder Son of a Preacherman. Sam, gitaar en zang, met eigen liedjes en een Bob Dylancover. Ook Nina trad solo op.

Theater

Engelina Mulder vertelde over haar eigen huis en over een fictieve reis naar Afrika. Dik Gerrits vertelde vol passie over zijn Indische roots. Ellis Freijser zong haar eigen vrolijke liedjes, begeleid door een familieband en twee dansers. De Fruit Compagnie trad op met een mengeling van kleinkunst en cabaret. Renate Spierdijk presenteerde poëtische teksten. Ze  begeleidde zich met gitaar en band.  Theatergroep Panade speelde een aantal absurdistische scenes waarbij ze zichzelf niet spaarden. De laatste act van dit seizoen waren de Alpejagers, een groep dichters  die een ode brachten aan dichter Slauerhoff.

Tenslotte

We bedanken iedereen die opgetreden heeft. Zoals u hebt gelezen: er kan veel tijdens het Open Podium. Tot volgend jaar

werkgroep theater: Petra van Rijn, Jos Res, Jaap Zwaag, Hans Kaspers (bar) en Karel Beentjes (verslag).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *