Jaarlijkse Natuurwerkdag op 10 november

Op zaterdag 10 november houden we in ons park De Oude Kwekerij de jaarlijkse Natuurwerkdag. We starten om 9.30 uur met koffie en een uitleg van de werkzaamheden. Vanaf 10 uur wordt er gewerkt, en rond 12 uur zorgen wij voor broodjes en een kop soep. Daarna gaan we weer aan het werk tot ongeveer 14.30 uur.

We hebben hele mooie klussen te doen:

Er worden weer bollen geplant: narcissen, krokussen, voorjaarshyacinten en botanische tulpjes (de bollen zijn besteld bij een biologisch bollenbedrijf uit Noord-Holland). Mooi om te zien en goed voor de vroege insecten in het park.

De achterzijde van de theaterheuvel wordt interessanter gemaakt voor vlinders en wilde bijen. Er worden wat struiken en boompjes op de helling geplant die geliefd zijn bij vlinders en wilde bijen. Daarnaast worden er enkele boomstammen op de helling gelegd, waarop vlinders, libellen en andere insecten heerlijk kunnen zonnen. Ook wordt er een takkenril gemaakt (2 rijen lage paaltjes waartussen takken kunnen worden gelegd) en worden grasplaggen gestoken waarvan een smal en laag dijkje wordt gemaakt: in de takkenril en het plaggendijkje kunnen insecten en andere kleine beestjes een goed heenkomen zoeken. Tot slot is het de bedoeling een ondiepe kuil van ongeveer een vierkante meter te graven, die gevuld wordt met zand waarin wilde bijen zich kunnen ingraven voor de winter. Een deel van de theaterheuvel wordt ingezaaid met inheemse planten waarvan bekend is dat vlinders en wilde bijen daarvan houden.

Ook verspreid in het park gaan we wat doen voor wilde bijen en vlinders: hier en daar worden bosjes van enkele struiken en boompjes geplant die op verschillende tijdstippen in het jaar bloeien en dan voedsel leveren voor de wilde bijen en de vlinders.

Heel graag zouden wij willen weten op hoeveel hulp we kunnen rekenen. We kunnen de hulp van sterke mannen en vrouwen gebruiken, maar zeker ook van minder sterke maar even enthousiaste mannen en vrouwen. Iedereen kan meedenken over de aanpak van de werkzaamheden en er is van alles te doen: ons park is van iedereen!!

Aanmelden dat je meewerkt op de Natuurwerkdag kan bij:
Walter Wildöer, secretaris
06 5384.8457
wildo010@planet.nl

 Vereniging Vrienden van het Park  de Oude Kwekerij
“voor en door bewoners”

(Afbeelding bovenaan is trouwens uit 2016 toen vrijwilligers van de Rabobank ons hebben geholpen!)

Deze 2 afbeeldingen zijn van de dag zelf (Via Ben Bras):

                      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *