Het Groene Jaarverslag van 2020

Hoe kunnen we het nieuwe jaar van 2021 het beste inluiden door, naast jou en jouw naasten het allerbesten te wensen, je ook mee te nemen in alle groene activiteiten in ons park van afgelopen jaar? Lees dan snel verder! 

Het Groene Jaarverslag van Park de Oude Kwekerij 2020

In Park de Oude Kwekerij is al enkele jaren een groep ‘groene’ vrijwilligers aan het werk. Onze groep bestaat uit ongeveer 10 mensen. Vanaf begin maart tot ver in december zijn we elke vrijdagochtend in het park aan het werk, maar in drukke periodes zijn we veel vaker (in wisselende samenstelling of soms alleen) in het park te vinden. Afgelopen zomer hadden we bijvoorbeeld de handen vol aan het watergeven van de nieuwe aanplant, want het was extreem warm en er viel nauwelijks regen.

Daarnaast organiseren we elke paar maanden een groene werkochtend op zaterdag. Dat is een goede manier gebleken om grote klussen aan te pakken, en ook zijn door de extra werkochtenden op zaterdag ook andere mensen in de gelegenheid mee te werken en betrokken te blijven in ons park. Meestal sluiten we bij het kiezen van een datum voor de werkochtenden op zaterdag aan bij de data van de nationale Burendag en Natuurwerkdag.

In dit Groene Jaarverslag geven we middels foto’s en korte teksten een overzicht van onze groene werkzaamheden in het afgelopen jaar.

Doorklikken naar de volgende thema’s:

De Theaterheuvel

Natuurlijk Spelen

De Eetbare tuin

Stiltegebied en Kikkerpoel

Parksloot en slootoevers

Bijen in het park

Bloembollen in het park

Één reactie op “Het Groene Jaarverslag van 2020”

  1. Complimenten!
    Mooi om te lezen en te zien wat er allemaal gedaan is door jullie.
    Het park is een bijzondere plek en wordt steeds gevarieerder.
    Ik wens alle vrijwilligers en parkbezoekers een gelukkig & groen 2021 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *