Eerste Open Podium is op 16 april 2023

Op 16 april om 14.00 uur begint park De Oude Kwekerij met een nieuw seizoen van het Open Podium. Op deze zondagmiddag in het sfeervolle amfitheater treedt de band Pearly Gate op met akoestische covers van o.a. Norah Jones, Joni Mitchell, Crowded House en andere muziek uit de jaren 70, 80 en 90. Pearly Gate bestaat uit zes ervaren musici.

Hierna is het podium voor verhalenverteller Engelina Muller, die twee van haar verhalen voor het voetlicht zal brengen.

De middag wordt muzikaal afgesloten door het zangduo Bram en Leo, die vrolijke liederen ten gehore zullen brengen, waaronder het Parklied van De oude Kwekerij.

Rond 16.00 uur is het Open Podium afgelopen. De toegang is gratis, een kleine vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Park De Oude Kwekerij ligt aan de Jan van Scorelkade 6, aan de achterzijde van station Alkmaar, bij Molen De Eendracht. Het park is verboden voor honden.
Verder informatie via 072-5154242.

Verslag: Petra van Rijn
Het was best fris, de zondagmiddag dat het Open Podium begon aan het nieuwe seizoen, maar na overleg besloot de werkgroep om de voorstelling gewoon buiten te laten doorgaan. Na een inleidend praatje van voorzitter Bart-Jan Freriks was de presentatie in goede handen bij Jos Res. Als eerste act van die middag kon hij de groep Pearly Gate aankondigen, een zeskoppige band die akoestische covers speelde uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80, zoals werk van Joni Mitchell, Carol King, Crowded House en meer bekende musici uit die periode. Bij hun optreden zaten er ruim zeventig toeschouwers op de trappen van het amfitheater.

Vervolgens was het podium voor Engelina Muller, die de aandacht van het publiek wist vast te houden met een zelfgeschreven verhaal in twee delen, over haar huis en over een reis die ze maakte, die aan het eind geheel op fantasie bleek te berusten. Evenals Pearly Gate werd ze beloond met een applaus en een grote rode roos. Het was jammer dat een deel van het publiek inmiddels was weggegaan, maar gelukkig bleven er nog genoeg mensen over om ook de act van Bram en Leo te waarderen. Bram op drums, Leo zingend bij de elektrische accordeon brachten bekende melodieën met Engelstalige teksten, waardoor het al met al een verrassende voorstelling was. Blues, folk en andere populaire songs passeerden de revue in een gemoedelijke sfeer. Aan het eind van hun programma zette Leo het Parklied in, dat met de tekst erbij door het wat uitgedunde publiek werd meegezongen.
Al met al een mooie middag, een goed begin van het nieuwe seizoen.

3 reacties op “Eerste Open Podium is op 16 april 2023”

  1. Zo leuk dat jullie dit organiseren !! Om zo maar geheel gratis te luisteren naar zang, muziek, gedichten etc. in de openlucht in een mooi park. Hoe mooi is dat !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *