Eerste Lustrum Open Podium en onthulling Kunstwerk

Op zondag 15 september om 13.30 uur vieren wij een dubbel feest. De onthulling van het Kunstwerk en het eerste lustrum van ons Open Podium.

Leerlingen van OBS Nicolaas Beets hebben dit vorig schooljaar gemaakt. nadat het Openluchttheater in september beklad was met graffiti. De leerlingen wonnen met hun ontwerp de wedstrijd. De onthulling is om 13.30 uur en wordt verricht door de leerlingen zelf en Ema Najetovic, het Gemeenteraadslid dat het initiatief nam tot het kunstwerk. 

Na de onthulling begint om 14.00 uur het Open Podium met zijn eerste lustrum!
Het start met een eigen lied van de leerlingen over het maken van het kunstwerk, en ook het Parklied zullen zij zingen samen met het publiek.
Daarna treedt jeugdtoneel Victorie uit Oud Overdie op met het stuk “Bad Trip” over een oplichter die vijf meisjes van geld berooft en hoe zij hem terugpakken.
Dichteres Petra van Rijn dicht over haar beleving van min of meer dagelijkse dingen.
Singer-songwriter Fatima Haring besluit met haar eigen liedjes waarbij ze zich zelf begeleidt op de gitaar.

Na afloop trakteert de Parkvereniging op een hapje en een drankje.

Verslag van Petra van Rijn:

Op 15 september vierde het Open Podium in Park De Oude Kwekerij het vijfjarig bestaan, en het kunstwerk van Jaap Velserboer, Michiel Bakkum en de kinderen van de Nicolaas Beetsschool werd onthuld. Dubbel feest dus op de zondagmiddag.

Het kunstwerk op de trappen van het amfitheater was zoveel mogelijk ingepakt met zeilen. Walter Wildöer, de secretaris van de Parkvereniging, hield een inleidend praatje. Hij gaf het woord aan gemeenteraadslid Ema Najetovic, die met haar motie in de gemeenteraad het begin van het kunstwerk in gang  had gezet. Een deel van het kunstwerk was al in juni onthuld, maar nu was het in zijn geheel bevestigd  en extra verstevigd.      .
Ema zwaaide het park alle lof toe, en onthulde samen met de kinderen het kunstwerk: natuurlijke vormen van gietbeton in aardkleuren, bevestigd op de trappen van het theater. Het resultaat van maanden werk. Toen kon het publiek plaatsnemen op de trappen en luisteren naar het lied dat de kinderen hadden ingestudeerd met de leerkrachten Heleen Durville en Marjoleine Drenth. Ook zongen zij het Parklied, het publiek zong mee met gitaarbegeleiding van Jaap Zwaag, die de middag ook presenteerde.

Jeugdtoneelgroep Victorie was als volgende aan de beurt, maar wilde nog wat meer tijd om spullen klaar te zetten. Zo was het podium voor Petra van Rijn, die een aantal gedichten voorlas uit haar bundel ‘Alle kanten uit’.

De voorstelling van de toneelgroep verliep grotendeels volgens plan, behalve dat er iets omwaaide, hetgeen goed werd opgevangen. De acteur en actrices zetten een vrij luchtig stuk neer, waar het spelplezier vanaf spatte en wat zeer gewaardeerd werd.
Hierna werd het pauze. Om het eerste lustrum te vieren was er koffie met gebak van bakker Mens,  in allerlei kleuren met het logo van het park. De traktatie viel in de smaak.

Hierna was de aandacht voor zangeres Fatima Haring. Ze begeleidde zichzelf op gitaar, bijgestaan door Arnolda op de cajon. Het duo bracht eigen, Engelstalige liedjes ten gehore, waarbij Fatima ook de bijbehorende anekdotes vertelde. Al met al een sprankelend optreden, en zo eindigde het vijfde seizoen van voorstellingen in het Openluchttheater

Petra van Rijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *