Bericht van de Groene Groep

Op 4 februari is de “Groene groep” voor het eerst dit jaar weer bij elkaar gekomen. We hebben een nieuwe vrijwilligster verwelkomd en de stadsecoloog bezocht in het park. We hebben hem onze plannen laten zien en uitgelegd wat we met onze kleine groep aankunnen en niet meer kunnen. We hadden een uitdaging op de theaterheuvel, waar de brandnetels, bramen en het riet snel terugkwamen nadat we ze verwijderden. De heuvel was steil, ongelijk en niet toegankelijk. De ecoloog kwam met een plan om de planten machinaal te verwijderen en de grond met een mengsel van planten en bloemen in te zaaien die elkaar versterken, zodat er in elk jaargetijde iets bloeit. Het eerste seizoen zal nog niet zo fraai zijn, maar elk jaar wordt het beter, en het onderhoud wordt overgenomen door Stadswerk. Ook het stiltegebied achterin het park wordt door Stadswerk overgenomen, wat een opluchting is.

Des te enthousiaster zijn we over de klussen die we zelf kunnen doen, zoals het onderhouden van de fruitbomen en struiken, aanvullen van de takkenrillen, zaaien van bloemen in de pluktuin, weghalen van onkruid, werken in de moestuin en vele andere klussen die voldoening geven. Op dit moment zijn we blij om te zien hoe de biologische bollen in beide bakken voor het parkhuis, die we in de herfst geplant hebben, opkomen. Ook de bloemen en planten die we in de grond hebben gezet, lijken tot nu toe allemaal goed aan te slaan.

Op zaterdag 11 maart is de NL-doet-dag, en iedereen die een keer wil helpen, is van harte welkom. Meld je aan op de site van NL-doet en kies voor Park De Oude Kwekerij.

De parkgroep heeft per 16 maart a.s. de werkdag verplaatst van vrijdagmiddag naar donderdagochtend.

We zijn dan met een groep van 4 mannen en 5 vrouwen om 09.30u in het parkhuis om de werkzaamheden te bespreken en na de koffie gaan we aan de slag. Als het je leuk lijkt om een ochtend per week in het park met je handen bezig te zijn, kom dan langs en kijk hoe je het vindt of doe meteen mee.

Is een keer per week teveel, op de eerste zaterdagochtend van elke maand zijn we er ook en kun je meehelpen. Je hoeft je niet aan te melden .Alle hulp is zeer welkom.

Groeten, namens de parkgroep,

Lukie Bebelman

2 reacties op “Bericht van de Groene Groep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *