27 mei – Open Podium in De Oude Kwekerij

In de zomer van 2018 is er iedere 4e zondag van de maand een Open Podium in Park De Oude Kwekerij aan de Jan van Scorelkade 6.

Zo ook op zondag 27 mei. Mandy Lodder presenteert vanaf 14.00 uur een gevarieerd programma in het amfitheater Popkoor Prestige treedt op met een selectie uit het repertoire, gevolgd door de zanger Steven van der Steen, die nederlandstalige akoestische liedjes ten gehore brengt. De dichter Ruud Kruize leest enkele gedichten voor. Dan is de beurt aan de artiesten van Alkmaars Talent. Eerst aan de jonge zangeres Emily Waering, daarna sluit dansgroep De Bruijn Bonel de middag af rond 16.00.

Het Open Podium is gratis toegankelijk, wel wordt een kleine vrijwillige bijdrage gevraagd. Na afloop is er gelegenheid iets te drinken in de Parkvilla, de kantine van het park. Bij slecht weer worden er tenten opgezet.

Waar?
Park De Oude Kwekerij ligt tussen de wijken Bergerhof en Bergermeer aan de noordzijde van  station Alkmaar.

Foto’s:

Verslag:

Het Open Podium van 27 mei jl. was een van de warmste ooit. Het Popkoor Prestige begon de middag met negentig zangers, allen in het zwart in de brandende zon. Ze brachten een aantal topveertignummers met bijval van het publiek. Na hun optreden stroomde het theater bijna leeg, het eigen publiek ging picknicken onder de bomen. Gelukkig bleven er ook mensen zitten in het theater.

Steven van der Steen volgde  het koor op met Nederlandse liedjes, die hij begeleidde op gitaar. Zijn teksten schrijft hij zelf, onder andere over een overleden vriend en over zijn eigen eigenwijsheid in relatie tot zijn broers. Na het grote koor was dit een mooi en intiem optreden..

Daarna kwam dichter Ruud Kruize, die het publiek vermaakte met korte, rijmende gedichten over allerlei onderwerpen.

Omdat het zo warm was werd het hierna pauze om iedereen de gelegenheid te geven iets te drinken. De organisatie besloot het podium en het publiek te verplaatsen naar de schaduw van de bomen bij de Parkvilla, waar al veel publiek was neergestreken.

Het programma vervolgde met Alkmaars Talent in de persoon van Emily Waering, die een Engelstalig lied zong, waarbij ze ukelele speelde. De danseressen van Dansschool Bonel kregen veel bewondering om hun energieke hiphop in verschillende formaties.

Zangeres Fleur Tiemeijer besloot de middag met vijf songs, die ze mooi en soepel bracht zonder microfoon. Ze oogstte daarmee veel bewondering van het publiek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *